fbpx
Play Video

Tiponi Street

Tiponi Street er en socialøkonomisk virksomhed, der er sat i verden for at fastholde og udvikle eksisterende successfulde gadeidrætsindsatser for udsatte børn og unge. Det handler om at koble udsatte unge til sunde fællesskaber, uddannelse og job og at sikre at færre unge færdes i bandemiljøet eller søge samhørighed i de kriminelle miljøer. 

I Pannahouse har vi altid været bevidst om den sociale forskel vi har mulighed for at skabe igennem bolden. Men, det har også altid været vigtigt for os at det er idrætten der står forrest udadtil. Derfor har vi tænkt i andre baner i forhold til vores mere direkte arbejde med samfundets socialøkonomiske udfordringer.

Tiponi Street er blevet etableret i samarbejde med vores søster forening Street Society samt Tiponi ApS. Tiponi er en forandringsskabende konsulent- og mentorvirksomhed, som støtter de mest udfordrede medborgere til selvforsørgelse, udsatte unge og familier til øget trivsel og meget sårbare borgere til en mere stabil hverdag i tæt samarbejde med sociale forvaltninger i forskellige danske kommuner. Ved at koble vores egne praktiske erfaringer fra gadeplanen i København med Tiponis professionelle og helhedsorienterede indsatser, er målet at præge de unge i hele landet i en positiv retning ved at vise alternativer til de kriminelle miljøer og bane vejen mod skole, uddannelse og job sammen med den unge.  Gadeidrætstrænernes gode kendskab til  miljøet og målgruppen skal sammen med Tiponis faglige kompetencer sikre en indsats, der kommer hele vejen rundt om den enkelte unge, familien samt det omkringliggende miljø og dets udfordringer.  

Som eksempel har vi sammen med ungeenheden i Helsingør gennemført fire ugers sommer-camp, hvor unge, heriblandt tidligere hardcore bandemedlemmer, som har kæmpet med at komme i job eller uddannelse og væk fra det kriminelle miljø, mødtes to gange om ugen til fodbold og faglige oplæg med fokus på beskæftigelse og personlig udvikling.  De unge har skabt nye sunde relationer – også på tværs af tidligere konflikter mellem ungegrupper. Vi har set, hvordan de unge har dannet nye fællesskaber og støttet hinanden i at tilmelde sig en ungdomsuddannelse efter sommerferien eller fastholde deres job.

Samarbejdspartnere

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.