fbpx
30. January 2022

På Besøg Hos El Cambio Academy! 🇺🇬

I Pannahouse har vi gennem årene blevet overbevist om at bolden er det mest universelle sprog. Kan du snakke bold så kan du komme i kontakt med hvem som helst, hvor som helst. Vi har netop færdiggjort et besøg hos El Cambio Academy i Uganda, hvor vi er blevet bekræftiget i netop dette. En fantastisk uge, hvor glæden ved bolden var i centrum.

IMG_1214

El Cambio Academy er et dansk projekt i Uganda, som agter at gøre en forskel i via fodbolden. “El Cambio” betyder forandringen ; og i akademiet kigger de efter Ugandas mest lysende unge stjerner, som viser evner inden for fodbold, social karakter og generel læring. Det er målet af give dem en livsuddannelse og skabe “the future leaders of Africa”. De unge bliver til rollemodeller (og er meget bevidste omkring det) således at de kan give tilbage til deres lokalområder og akademiet når de en gang folder sig ud. 

Vi har fulgt med i projektet I et stykke tid efterhånden, støttet op omkring events i Danmark til gavn for akademiet samt på Instagram, hvor El Cambio tit går viralt med fodboldklips der stråler af sjov og leg.  Så da vores venner af huset FC Sunshine (som er partnere med El Cambio) hørte om vi ville med ned og besøge akademiet var der ikke så meget der skulle tænkes over… og hvilken oplevelse vi fik!

Vi ankom midt i en meget specielt uge. Det var nemlig en uge, hvor der ankom helt nye unge frivillige fra Danmark og så var der afslutningen på trials. El Cambio Academy var på vej til at få helt nye medlemmer!

Processen foregår normalt således: ECA scouter hele Uganda efter spillere i alderen 8-10 år. Derefter får de bedste spillere tilbudt en prøveperiode på akademiet, hvor de kan blive testet på de forskellige parametre som ECA vægter højst. I slutningen af forløbet får de unge som har klaret sig bedst tilbudt et 8-års stipendium på akademiet med alle omkostninger dækket. En livsændrende mulighed. 

Da vi ankom blev vi mødt af den største kærlighed fra både frivillige, medarbejdere og særligt fra de unge. Der blev krammet, udvekslet navne og smil på tværs af hinanden. Der er en enorm disciplin i akademiet: alle står i en rundkreds, lytter intenst når der bliver budt velkommen fra hver i sær, men altid med mulighed for at lave spas med hinanden. El Cambio er indbegrebet af familiefølelse, hvilket var meget tydeligt fra første dag. Der var mange nye ansigter i form af nye frivillige, try-out spillere og os gæster, men alle sørgede for at hver især følte sig tilpas.

Dagene gik med at blive en del af dagligdagen. Den er i og for sig ret simpel: skole om dagen, fodboldtræning, spise og i seng.  Fodboldtræningen stopper selvfølgelig aldrig helt, fordi hver dag er akademiet fyldt med liv om det er foran tv-skræmen med fodboldkampe, rundt om Teqball bordet eller over fodtennis nettet (hvor vi desuden fik tæv gang på gang).  Selvom akademiet er dybt seriøst og at hårdt arbejde er en selvfølge blandt de unge, så er sjov og leg med bolden altid til stede – og endda opfordret af træner- og medarbejderstaben.  Så det var en enorm ære at få lov til at stå for panna workshops og træninger med de unge både uden og indenfor fodbold banen. Akademispillerne er enormt tekniske og de lærte nemt at lave de mange forskellige tricks. De har forstået dét, ligesom Ronaldinho gjorde det, fra et tidligt tidspunkt: et stort smil på læben og så er der ikke noget du ikke kan med den bold!

El Cambio er gennemsyret af fællesskab. Hvert eneste medlem forstår at man er der for at kæmpe for hinanden success. En præmis som Pannahouse altid har gået ind for: individuel udvikling i fællesskabets kontekst.  Vi var tilstede i en specielt uge, hvor 8 nye akademi medlemmer blev optaget. Det var en følelsesmæssig dag, som har gjorde et stort indtryk på os!

Desuden er projektskaberen Thomas Thor også gammel kending fra gaden: han var nemlig projektleder på det legendariske streetfodbold projekt “Laudrup & Høgh”. ECA er nu, som han selv siger, hans projekt for livet. Det har vi tænkt os at støtte op omkring og opfordre jer alle omkring os til at gøre det samme:

I først omgang så vil Pannahouse støtte op omkring diverse events med mål om at samle penge ind til akademiet. Disse vil være arrangeret af FC Sunshine.

Det håber vi at I er klar til at bakke op omkring. Hvis du vil være mere med er der mange andre måder at støtte og tale del i ECA fællesskabet på: man kan få en “Mukwano” (ven) blandt spillerne til en fast månedlig donation, man kan være frivillig på akademiet eller man kan få et forløb på sin skole omkring Uganda og akademiet. ECA er glade for besøgende, så vi vil anbefale at tage ned og opleve det med egen krop – det er noget helt andet!

Generelt er mulighederne mange, så hop ind på deres hjemmeside eller send et valgfrit beløb med det samme til MobilePay 77760.

Fra Pannahouses side vil vi gerne sige tak. Det har været meget unikt for os at komme tæt på ECA og de unge spillere. Vi glæder os til at følge dem og til næste gang vi skal besøge dem!

Masser af fodboldkærlighed fra hele holdet!
ITS PANNAHOUSE IN THE HOUSE!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.